Keď priateľstvo čaká iba na tu správnu chvíľu.

Minule sme si povedali príbeh o láske, ktorá vzišla z písaných slóv na online zoznamke. Dnes Vám rozpoviem príbeh ktorí začal ako priateľstvo a v ten správny okamžik prerástol do romantickej lásky.

Letné slnko nad horizontom sa prelínalo na jemne sa hupkajúcu hladinu Jadranského mora. Pláž bola osvetlená zlatými lúčmi, ktoré sa lámali vo vode. V kempe pri pláži stáli stany, medzi ktorými sa ozýval smiech, hudba a žblnkotanie mora.

Marek a Janka sa už dlhšie poznali, boli súčasťou rovnakej skupiny priateľov, no ich vzťah sa doteraz nijako nevynímal. Keď sa však skupinka rozhodla stráviť letné prázdniny na pobreží Chorvátska, začali sa veci meniť.

Prvý deň dovolenky bol plný veselých momentov. Skupina priateľov si užívala slnko, more a nekončiace plážové aktivity. Marek a Janka čoraz viac trávili svoj čas spoločne. Postupne sa však začalo diať niečo milé. Keď sa rozprávali, ich pohľady sa stále častejšie stretávali a ich úsmevy sa menili na dlhšie pohľady plné nevypovedaných slov. Bolo to tak zreteľne.

Po niekoľkých dňoch plných dobrodružstiev, sa skupina rozhodla stráviť večer pri ohní na pláži. Po večeri, pri svetle ohňa a fľaši vína, sa priatelia začali rozprávať o spomienkach, túžbach a snoch. Marek mal pár fotiek so sebou a začal ich prezerať so zvyškom partie. Keď sa dostal k fotkám zo spoločného výletu v Tatrách, pri jednej  zpomalil a zamilovane sa na ňu pousmial. Na fotke bola Janka, celá vymrznutá na kope sneuhu.

Marek sa obrátil a jeho pohľad spočinul na Janke, ktorá so zatajeným dychom počúvala, ako Marek o nej rozpráva. Zrazu sa obaja zahľadeli na seba a v tej chvíli bolo, akoby všetko okolo nich prestalo existovať. V očiach jedného druhého našli niečo, čo doteraz nevideli. 

Keď sa rozprávanie dostalo k jeho koncu, skupina sa začala postupne rozchádzať. Marek a Janka zostali sedieť pri ohníku, pozorujúc praskajúce plamene. Ich ruky sa postupne stretli a spojili, a to už nebolo cítiť len priateľstvo.

“Je to tu nádherné,” začala Janka. “Nikdy som si nemyslela, že sa mi niečo takéto môže stať.”

Marek sa na ňu pozrel s úprimným úsmevom. “Je to úžasné miesto, ale ešte úžasnejšie je s tebou.”

Ich pohľady sa stretli a bez slov sa pritúlili ku sebe. Ich pery sa dotkli pri západe slnka a za šepotu zvukov mora. Bol to bozk plný túžby, ktorý bol začiatkom ich nového vzťahu.

Počas nasledujúcich dní sa stali pre seba oporou a spoločne objavovali krásy Chorvátska. Ich láska sa rozvíjala pod slnkom a hviezdami, pri mori.

A tak sa z priateľov stal pár, ktorý si našiel svoju príležitosť na nečakanom mieste a čase. Ich dovolenka sa zmenila na nezabudnuteľný románik plný lásky a príjemných spomienok ku ktorým sa budú radi vracať celý život.

Súvisiace články

Odpovede

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pacimsa.sk Pre plnohodnotný zážitok, prosím povoľte notifikácie. Je to DÔLEŽITÉ pokiaľ chcete dostávať UPOZORNENIA na NOVÉ SPRÁVY.
Dismiss
Allow Notifications